Os nigrans Uzgoj pasa Moji psi Pasmina Fotogalerija Gdje smo Kontakt
O PASMINI

PASMINA BELGIJSKI OVČAR (zaključci iz osobnog iskustva)

Postati vlasnikom Belgijskog ovčara vrlo je odgovorna i zahtjevna odluka koja iziskuje dugoročno opredjeljenje odgovornog vlasnika. Morate biti sigurni da tu odgovornost možete ispuniti kako financijski tako i sa sigurnošću morate znati da ste sposobni udovoljiti svim psihičkim i fizičkim zahtjevima ove predivne pasmine.

Belgijskog ovčara - Malinois lako je zavoljeti, to je svestran pas s puno volje i želje za učenjem. Oni su poslušni i inteligentni psi pogodni za raznorazne programe rada i sportskog treniranja. Odlično socijaliziran Belgijski ovčar je siguran i njegov izvrstan balans čini ga pogodnim psom za pratnju te postaje savršen prijatelj. Neki mogu imati dominantnu i tvrdoglavu karakternu žicu te zahtijevaju vrlo čvrstu ruku.

Ova pasmina puna je energije i voli se igrati. Ima odlične sposobnosti rješavanja problema i vrlo visoku sposobnost svladavanja vježbi poslušnosti ukoliko se treniraju na ispravan prijateljski način.

Belgijski ovčar izuzetan je u odnosu prema djeci, te ukoliko je s njima odrastao zauvijek će se spram njih ponašati zaštitnički.

Iako su ovo psi vrlo nježni u obitelji, prema drugim ljubimcima moraju biti privedeni vrlo pažljivo jer bi ih u suprotnom mogli doživjeti kao plijen. Ovo je vjerojatno najbolja pasmina za one koji već imaju određena iskustva u radu s psima.

Njihova privrženost i zaštitnička uloga naspram njihovih obitelji čini ih vrlo djelotvornim čuvarima ljudi i njihove imovine.

Odlično podnose različite klimatske uvijete. Vole biti u stalnom kontaktu s ljudima i tada su druželjubivi i lojalni ali čak i tada zadržavaju svoj vrlo visoko izražen instinkt za plijenom i potjerom svega što se miče.

 
o nama
Uzgajivačnica Belgijskih ovčara Malinois

Uzgajivačnica Belgijskih ovčara registrirana i međunarodno priznata pod brojem F.C.I. 116/07.

Prva uzgajivačnica ove pasmine u Primorsko-goranskoj županiji smještena je u prekrasnom šumovitom djelu Grobnika vrlo blizu samog izvora Rječine od centra Rijeke udaljena svega 12 km.

Naši psi redoviti su posjetitelji svih grobničkih planinarskih staza i brojnih livada što garantira njihovu vrhunsku fizičku kondiciju, a neprestano školovanje te stalna prisutnost čovjeka opet je garancija da su fantastične psihičke postojanosti.

Kontakt | Gdje smo? | Linkovi Izrada internet stranica - Infostudio